Lezing Rome: de Celio

      Geen reacties op Lezing Rome: de Celio

Wandelen in Rome: de Celio
Tijdens deze lezing maken we een virtuele wandeling op de Celio, één van de zeven oorspronkelijke heuvels waarop de eeuwige stad Rome ooit gesticht werd.

De wandeling over deze mythische heuvel is rijkelijk voorzien van eigen fotomateriaal en zet de verschillende hotspots maar ook minder bekende plekken in de verf, opgesmukt met anekdotes, legenden en historische verhalen.

De naam Celio (Coelius of Caelius) komt waarschijnlijk van Mons Querquetulanus wat eikenheuvel betekent. Andere bronnen vertellen dat de naam is afgeleid van de Etruskische strijder Celio Vibenna, één van de twee broers uit de Etruskische stad Vulci die Servius Tullius koning van Rome hielp worden.

Duur: 90 min
Plaats: locatie in Vlaanderen/Brussel
Data: avond naar keuze
Onkostenvergoeding: alles inbegrepen

Vraag nu deze lezing aan!